به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سعید روستاآزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و هیئت همراه با آیت الله کریمی جهرمی دیدار و گفتگو کرد.
حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد در ابتدای مطالب خود ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها، خدمت به سربازان حضرت ولی عصر ارواحنا فداء را از افتخارات مجموعه دفتر تبلیغات اسلامی برشمرد و گفت: تمام تلاش خود و ظرفیت مجموعه را در جهت تسهیل در امر تبلیغ موثر و مواجهه عالمانه مبلغان با مخاطب را به کار خواهیم گرفت.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: تبلیغات و هجمه های سنگین دشمن علیه روحانیت در قالب شایعه پراکنی، تهمت و افترا و همچنین برخی عملکرد های ناشایست موجب شده است تراث عظیمی که از گذشته در خصوص مواجهه و ارتباط صمیمانه روحانیت با مردم شکل گرفته است در معرض آسیب قرار گیرد.
وی از رتبهبندی مبلغان بر حسب توانمندیهای تبلیغی آنها خبر داد و گفت: مبلغان در ۷ رتبه بر حسب توانمندیها و هنر تبلیغیشان، رتبهبندی شده و در ایام و مناسبتهای مختلف در سراسر ایران اسلامی به فعالیتهای تبلیغی میپردازند.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، ارتقاء سطح دانش و مهارتی مبلغان را امری مهم برشمرد و افزود: مرکز آموزش های کاربردی از دیگر بخش های معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی می باشد که سالانه دوره های متعددی با هدف ارتقاء سطح علمی و مهارتی مبلغان و فعالان فرهنگی در سراسر کشور به صورت حضوری و مجازی برگزار می نماید. از جمله اقدامات این مرکز، برگزاری دوره تربیت مربی کودک و نوجوان در شهر قم و اکثر استان های کشور بوده که این امر حاصل زحماتو تلاش های استاد مرحوم حجت الاسلام راستگو است.
وی ادامه داد: از دیگر فعالیت های مهم مرکز آموزش های کاربردی برگزاری دوره های مجازی بوده و به لطف خدا نزدیک به ۲۰۰ هزار دقیقه محتوای آموزشی الکترونیکی در این مرکز تولید، تدوین و در حال بهره برداری میباشد. از عناوین محتوای تولید شده در این مرکز می توان به موضوعاتی همچون؛ «تربیت مربی مقدماتی و تکمیلی خانواده»، «مباحث مشاوره ای»، «پودمانی تبلیغ»، «مبانی اندیشه ولایت فقیه و حکومت اسلامی»، «تربیت مربی تمدن اسلامی»، «تربیت مربی نقد و بررسی مسیحیت تبشیری، بهائیت، تصوف فرقه ای، باستانگرایی و زرتشت»، «محتوای آموزشی ویژه کودک و نوجوان و دانش آموزی»، «معارف انقلاب اسلامی»، «جهاد تبیین» و «محتوای مناسبتی ویژه ایام فاطمیه، محرم، و ماه مبارک رمضان» اشاره کرد.
حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد اظهار داشت: اداره کل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی علاوه بر جذب و تشکیل پرونده تبلیغی برای طلاب توانمند، وظیفه اعزام مبلغ را بر عهده داشته و در مناسبت های خاص مانند ماه مبارک رمضان و دهه اول ماه محرم، حدود ۱۲ هزار مبلغ به سراسر کشور در جهت نشر معارف دینی اعزام می نماید. در اعزام های ایام دیگر همچون فاطمیه، اوقات فراغت تابستان و ...، تعداد اعزام مبلغ به حدود ۴هزار نفر می رسد.
وی در ادامه بر اهمیت تخصص در عرصه تبلیغ اشاره کرد و گفت: اداره کل تبلیغ تخصصی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، ضمن تشکیل پرونده تبلیغ تخصصی ویژه مبلغانی که غیر از تحصیلات مرسوم حوزوی دارای تحصیلات تخصصی اعم از حوزوی و دانشگاهی دارند به ارائه خدمات، حمایت و پشتیبانی از ایشان و حدود ۲۰۰ مبلغ نخبه می پردازد.
حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد بیان کرد: فصلنامه تبلیغی در قالب «ره توشه» از دیگر اقدامات معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در راستای بهره مندی مبلغان از محتوای کاربردی می باشد. این بسته محتوایی، در ذیل سه عنوان : "فصلنامه ره توشه مبلغان"، "فصلنامه تبلیغ و خانواده" و " فصلنامه تبلیغ و تقریب" منتشر می گردد و همچنین به صورت مجازی نیز در تارنمای بلاغ قابل مشاهده می باشد.
راه برای اصلاح و بازگشت جوانان باز است
آیت الله کریمی جهرمی هم در این دیدار از فعالیت های صورت گرفته از سوی دفتر تبلیغات اسلامی ابراز خرسندی کرد و از خداوند متعال توفیقات روز افزون برای مسئولان این مجموعه را خواستار شد.
وی در ادامه، قرآن کریم را به عنوان یک سرمایه اصلی برای فعالیت های تبلیغی طلاب برشمرد و افزود: توجه به دو سوال «چه چیزی را تبلیغ کنیم؟» و «خود چگونه باشیم» از عوامل مهم در فعالیت های تبلیغی بوده و قرآن کریم می تواند ما را در پاسخ به این سوالات راهنمایی نماید.
آیت الله کریمی جهرمی اظهار کرد: مفاد آیات «أُبَلِّغُکُمْ رِسَالَاتِ رَبِّی وَأَنْصَحُ لَکُمْ»، «أُبَلِّغُکُمْ رِسَالَاتِ رَبِّی وَأَنَا لَکُمْ نَاصِحٌ أَمِینٌ» و «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ ۗ وَکَفَیٰ بِاللَّهِ حَسِیبًا» اشاره به این دارد که باید «رسالات الله» را تبلیغ نمائیم. به عبارت دیگر آنچه که از سوی خدا بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نازل شده است همچون اصول دین در مرتبه اول و در گام های بعد فروع دین را باید به جامعه آموزش دهیم.
استاد حوزه علمیه قم در پاسخ به اینکه در امر تبلیغ باید چگونه باشیم بیان کرد: همانطور که در آیات قرآن مشاهد می شود ناصح و خیرخواه بودن از ضروریات امر تبلیغ می باشد. اگر افراد جامعه به این نتیجه برسند که هدف فعالیت های یک طلبه، رضای خداوند است به طور طبیعی پذیرای سخنان او خواهند بود.
وی اخلاق نیکو را یکی از الزامات فعالیتهای تبلیغی عنوان کرد و گفت: مبلغ اگر در کار تبلیغ و دعوت به دین خدا حسن خلق نداشته باشد نمیتواند به توفیقی دست پیدا کند. نمیتوان پیرو اهل بیت(علیهم السلام) بود، اما حسادت، بغض، کینه و...، داشت بلکه باید با الگوگیری از پیامبر(صلی الله علیه و آله) و ائمه اطهار(علیهم السلام) و با اخلاق حسنه اعتقادات مردم را محکم کرد.
آیت الله کریمی جهرمی بر جذب هرچه بیشتر جوانان در فعالیتهای تبلیغی تاکید کرد و اظهار داشت: مبلغان باید جوانان و نوجوانان را به صورت ویژه جذب کنند و حتی اگر جوانی دچار خطا، لغزش یا اشتباهی شود نباید مبلغان از او ناامید شوند، بلکه راه را برای اصلاح و بازگشت این جوانان باز کنند.
این استاد حوزه علمیه قم گفت: مبلغان در مناسبتهای دینی از جمله ایام فاطمیه، محرم، صفر، ماه مبارک رمضان، اعیاد و شهادت ائمه اطهار(علیهم السلام) فعالیتهای گستردهتری داشته باشند و مردم را به سمت دین خدا و راه و مسیر اهل بیت(ع) دعوت نمایند.